Benodigdheden

Satéstokjes, koekenpan, grillpan, kom, snijdplank, mes

Kebab

Dit is een fijn zomers gerecht. Je kunt kebab maken op de bbq, maar in dit resept leg ik je uit hoe je dit ook in je keuken kunt maken.

Serveer de kebab met geroosterde tomaatjes, een eetlepel Griekse yoghurt,pita-brood en aardappels of friet. Een Griekse salade is er ook heerlijk bij.

Ingrediënten

  • ½ kilo lamsgehakt
  • ½ kilo rundergehakt
  • 1 kleine rode ui
  • 1 kleine witte ui
  • 1 theelepel rode paprikapoeder
  • ½ theelepel chilivlokken
  • 4 eetlepels Peterselie
  • 1,5 theelepel komijn
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • Zout /peper
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Snijd de ui fijn en verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan.
  2. Karameliseer de ui.
  3. Snijd de peterselie fijn en voeg deze met alle andere ingrediënten in de kom met het gehakt.
  4. Laat de gehakt een aantal uren in de koelkast, het liefst een hele nacht.
  5. Pak twee satéstokjes en pak een handje gehakt.
  6. Vorm het gehakt rond de satéstokjes en druk het plat.
  7. Leg de kebab een half uurtje in de koelkast.
  8. In een grillpan verwarm je wat olijfolie.
  9. Braad de kebab gaar.
Copy link
Powered by Social Snap