Chalva simigdalenios

Benodigdheden:

Bakblik, pan, koekenpan, maatbeker

Chalva simigdalenios

Iedereen kent wel de bekende chalva. Maar de variant chalva simigdalenios is de chalva die het meest in de Griekse huishoudens wordt gemaakt. Zeker in de vastentijd.
Deze lekkernij bestaat uit eenvoudige ingredienten en is niet moeilijk om te maken.
Ik persoonlijk voeg er pistachenootjes bij, maar deze mag je eventueel weglaten.

gevulde lange pepers

Ingrediënten

  • 400 gram grove griesmeel
  • 600 gram suiker
  • 800 ml water
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 120 gram pistachenoten, zonder schil
  • 2 kaneelstokjes

Bereiding

  1. Rooster de pistachenootjes in een koekenpan.
  2. Zet een pan met de suiker, de kaneelstokjes en 800 ml water op.
  3. Roer goed door en als de suiker opgelost is, haal je de pan van het vuur.
  4. In een hete pan giet je de zonnebloemolie.
  5. Voeg de griesmeel toe.
  6. Goed roeren met een houten lepel. Na ongeveer 10 minuten zal de griesmeel een kleurtje krijgen.
  7. Als de griesmeel een kleurtje heeft gekregen, voeg dan het siroop water toe en roer alles goed door.
  8. Blijf roeren tot het siroop is opgenomen door de griesmeel.
  9. Giet je chalva in een bakblik of schenk het in 1 persoonsschaaltjes en laat het een paar uur afkoelen.

Καλή όρεξη!

Copy link
Powered by Social Snap