Kabeljauw ouzo
Benodigdheden:
Mes, snijdplank, pan
Kabeljauw ouzo
Je ziet in de Griekse keuken veel combinaties van vis met ouzo. Niet alleen om erbij te drinken, maar ook om ermee te koken. Denk aan bijvoorbeeld garides saganaki wat afgeblust is met ouzo. Zo ook het dit gerecht, kabeljauw met ouzo.

Ingrediënten
- 750 gram kabeljauwfilet
- 1 zoete groene paprika
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- ½ theelepel suiker
- 50 ml ouzo
- 1 theelepel oregano
- Bloem
- Zout/peper
Bereiding
- Snijd de tomaten in blokjes en de peper en ui fijn.
- Doe deze in een bakje en meng deze met een beetje zout, de suiker, een scheutje olijfolie, de oregano.
- Haal de kabeljauw door de bloem.
- Verwarm in een grote koekenpan wat olijfolie.
- Bak de vis aan beide kanten bruin blus deze vervolgens af met ouzo. De vis hoeft nog niet gaar te zijn.
- Laat de alcohol een minuut of twee verdampen. Zet het vuur zachter.
- Verdeel het tomaat/ui/pepers mengsel over de vis en laat de vis ongeveer 20 minuten garen.
Καλή όρεξη!