Karidopita

Griekse walnotencake

Benodigdheden:

Pan, ovenschaal, keukenmachine,weegschaal, maatbeker.

Karidopita – Griekse walnotencake

Karidopita is een Grieks walnotencake. De Griekse keuken kent een veelzijdigheid aan Griekse patisserie. Karidopita is vrij simpel te maken en ik ken niemand die karidopita niet kan waarderen. Ga jij hem uitproberen?

 

manouri

Ingrediënten

  • 200 gram walnoten
  • 50 ml melk
  • 200 ml olijfolie
  • 500 gram suiker
  • 180 gram patentbloem
  • 3 eieren
  • 1 zakje baking powder
  • 1 theelepel vanillesuiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maal de walnoten fijn met een keukenmachine.
  3. In een diepe schaal meng je de walnoten, de olijfolie, de melk en de eieren.
  4. Voeg hier vervolgens de patentbloem, 200 gram van de suiker, de vanillesuiker en de baking powder aan toe.
  5. Doe het mengsel in een ondiepe ovenschaal en laat deze een uur garen in de oven.
  6. Zodra je de karidopita in de oven doet, maak je de siroop.
  7. In een pannetje meng je 300 gram suiker en 400 ml water. Verwarm deze en als deze begint te koken, kook je hem twee a 3 minuutjes door. Zet het vuur uit.
  8. Als de karidopita gaar is, haal je hem uit de oven.
  9. Snijd deze voorzichtig in stukjes en giet vervolgens de siroop over de karidopita.
  10. Laat de karidopita afkoelen.

Καλή όρεξη!

Copy link
Powered by Social Snap