Kotoboukies

Benodigdheden:

Oven, rasp, ovenrooster, bakpapier, Snijdplank,mes

Kotoboukies

Als er iets typisch is aan Grieken, is het wel de eigenheid van de dingen die ze doen. Ze zijn trots op wie ze zijn, en doen alles op hun eigen manier. Een van de meest duidelijke voorbeelden daarvan vind ik wel Griekse fastfood. Terwijl de bekendere Fastfood ketens de wereld domineren, krijgen ze in Griekenland bijna geen voet aan wal. En waarom zou je ook? Als je op iedere straathoek fastfood kunt krijgen gemaakt van verse ingrediënten, en beter passend bij de Griekse keuken.

En van iedere Amerikaanse fastfood keten bestaat er wel van een Griekse variant. De meest bekende is Goody’s, en je snapt wel waar chicken stories een afgeleide van is. Mijn man droomt nog steeds van de Goodsandwich die hij bij chicken stories at.
Een recept die heel goed bij chicken stories zouden passen zijn de Kotoboukies.

In het kader van de nuggetchallenge schreef ik dit recept uit. Een veel gezondere variant op de bekende kipnuggets, omdat je ze niet frituurt maar lekker in de oven maakt. Wil je meer nuggetrecepten uitproberen , neem dan ook een kijkje op de de site van mijn collega foodbloggers Anniepannie en Priyalovesfood

kotoboukies

Ingrediënten

  • 3 kipfilets
  • 2 eieren
  • 75 gram paneermeel
  • 50 gram kefalotiri of een andere harde geitenkaas
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel rode paprikapoeder
  • Zout
  • Bloem

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. In een diep bord klop je je eieren los.
  3. Rasp je kaas.
  4. Meng dit in een diep bord of kom met het paneermeel, het zout, de paprikapoeder en de oregano.
  5. Leg vast een ovenrooster klaar met een vel bakpapier erop.
  6. Snijd je kipfilet in stukjes van ongeveer 2 cm dik.
  7. Haal ze door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door je paneermengsel.
  8. Leg ze op je ovenrooster.
  9. Als je alle kipstukjes heb gepaneerd mogen ze de oven in voor 15 minuutjes op 180 graden.
  10. Na die 15 minuten gooi je de temperatuur omhoog naar 200 graden en laat je ze nog 10 minuutjes krokant worden.

Καλή όρεξη!

Copy link
Powered by Social Snap