Lam uit de oven

Benodigdheden:

Oven, bakplaat, bakpapier, mes, snijdplank, aluminiumfolie

Lam uit de oven

Lam uit de oven is een gerecht wat niet moeilijk is, maar wel wat tijd kost. Ik persoonlijk vind het de tijd meer dan waard. Het fijne eraan is dat je ondertussen andere dingen kunt doen.

Lamvlees is heerlijk vlees mits je het op de juiste manier bereid. Met dit recept moet het helemaal goed komen. Lekker met een Griekse salade erbij of een Griekse wortelsalade.

dakos

Ingrediënten

  • Lamsbout of lamsschouder rond de 2 kilo
  • 4 teentjes knoflook
  • Rozemarijn
  • 1,5 kilo aardappelen
  • 2 eetlepels mosterd
  • Peper
  • zout
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Leg je lam op een bakplaat.
  3. Strooi over het vlees peper en zout en masseer het vlees in met olijfolie.
  4. Snijd wat inkepingen in het vlees. Daarin stop je je knoflook en je rozemarijn.
  5. Bedek het vlees met bakpapier en met aluminiumfolie.
  6. Gaar het vlees 1,5 uur in de oven.
  7. Was de aardappelen en snijd ze in vieren. Je hoeft ze niet te schillen.
  8. In een koekenpan verwarm je wat olijfolie en bak je de aardappelen aan. Ze hoeven alleen een kleurtje te krijgen, dus je bakt ze niet gaar.
  9. Voeg daar de peper, de zout en de mosterd aan toen. R
  10. oer het geheel goed om en voeg daar 150ml warm water aan toe.
  11. Als het lam 1,5 uur heeft gegaard in de oven haal je dit eruit en je voegt de aardappelen toe.
  12. Bedek dit weer met bakpapier en aluminiumfolie.
  13. Dit mag 1,5 uur garen in de oven bij 180 graden.
  14. In totaal heeft je lam drie uur in de oven gegaard. Haal het bakpapier en de folie van je gerecht af en laat dit nog 20 minuten met grillstand in de oven. Als je oven geen grillstand heeft kun je het lam met aardappelen nog 20 minuten garen bij 230 graden.

Καλή όρεξη!

    Copy link
    Powered by Social Snap