Melitzanosalata 2

Griekse aubergine salade met mayonaise

Benodigdheden:

Vergiet, Snijdplank, mes, oven, ovenrooster, kom , bakpapier

Melitzanosalata

Melitzanosalata is een van de lekkerste bijgerechten. Er zijn wel twee verschillende manieren om hem te bereiden. Het recept voor de andere versie vind je hier.

Deze melitzanosalata is de versie met mayonaise. Wissel de bereidingswijzen af.

melitzanosalata

Ingrediënten

  • 5 aubergines
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 rode lange zoete peper
  • 1 ui
  • Zout / peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg op een bakpapier in het midden van de oven de aubergines.
  3. Laat ze minimaal 30 minuten in de oven tot ze goed gaar zijn. Draai ze na 20 minuten om.
  4. Snijd de ui fijn en de peper in halve ringen.
  5. Als ze uit de oven zijn trek je het vel eraf.
  6. Snijd het vruchtvlees in blokken.
  7. Leg ze in een vergiet en laat ze een kwartier uitlekken. Na dat kwartier snijd je het vruchtvlees fijn.
  8. In kommetje voeg je bij het vruchtvlees beetje bij beetje de olijfolie en vervolgens de mayonaise.
  9. Als laatste voeg je de ui en de zoete peper toe en meng dit door de rest.

Καλή όρεξη!

Copy link
Powered by Social Snap