Tiropita Kadaifi
Benodigdheden:
Oven, kom, garde, aluminiumfolie, oven, ovenschaal.
Tiropita Kadaifi
Kadaifi kennen de meeste mensen van de zoete gebakjes. Dit haarfijne deeg is echter ook lekker te gebruiken voor hartige gerechten. Zoals deze tiropita waarbij je geen filodeeg gebruikt maar kadaifi.

Ingrediënten
- 450 gram kadaifi deeg
- 250 gram belegen kaas
- 400 gram feta
- 150 gram kefalograviera
- 150 gr roomboter
- 250 ml koksroom
- 4 eieren
- peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Smelt de roomboter en doe deze in een kommetje.
- Smeer een bakvorm in met roomboter in.
- Rasp alle kazen en meng deze in een ruime kom.
- Haal het kadaifi deeg uit de verpakking en trek alle haartjes voorzichtig los van elkaar.
- De helft van het deeg spreid je over de bodem van je bakblik.
- Druppel voorzichtig met een beetje roomboter over het deeg.
- Verdeel de kazen over het deeg. Verdeel de rest van het deeg over de kazen.
- Druppel de roomboter over het kadaifideeg.
- Klop in een kom de koksroom met de eieren los, en voeg daar een beetje peper aan toe.
- Verdeel de room gelijkmatig over de pita.
- Bedek de pita met aluminiumfolie.
- Laat deze 40 minuten garen.
- Na de 40 minuten verwijder je de folie en laat je hem nog 30 minuten garen.
Καλή όρεξη!