Byzantio

Dusseldorf

De eerste Griekse zaak die we in deze serie onder de lopen nemen in Byzantio Dusseldorf. Als ik Griekenland heel erg mis en ik wil mij onderdompelen in Griekse sferen, dan ga ik naar Dusseldorf. In Dusseldorf wonen er net zoveel Grieken als in heel Nederland. Dat resulteert in genoeg keus als je op zoek bent naar Griekse producten. Tijd om wat topzaakjes met jullie te delen.

Byzantio is een Griekse Patisseriezaak die je op korte afstand van het centrum van Dusseldorf vindt.

De ambiance van Byzantio Dusseldorf

Wat ik echt heel erg tof vind aan Griekse zaken in Dusseldorf is dat ze niet voldoen aan het beeld wat we in Nederland hoe een Griekse zaak eruit hoort te zien. Byzantio ziet er uit zoals een chique patisseriezaak in Griekenland eruit ziet. Ingericht in de kleurn zwart, paars en veel marmer effecten. Je kunt er binnen zitten, maar ook hebben ze een terras. Het is wel een ontzettend populaire zaak dus het kan even duren voordat je een tafeltje hebt.

Een zaak vol lekkere dingen

In Nederland is het heel gebruikelijk dat je een bloemetje meeneemt als je ergens op bezoek gaat. In Griekenland neem je een doos met zoetigheid mee als je ergens uitgenodigd bent. Dit resulteert dat er in iedere straat wel een patisseriezaak te vinden is. Iedere regio kent zijn eigen specialiteit.
In Byzantio is eigenlijk wel iedere soort Griekse patisserie te vinden. Van profiterol tot aan touloumbes en van kerasmata tot aan Kadaifi.
Als ik er ben bestel ik standaard de freddo koffie met een bougatsa. Er gaan uiteraard wat gebakjes mee naar huis.

 

Byzantio Dusseldorf bezoeken?

Byzantio vind je in de Bismarckstraße 68 in Dusseldorf. Voor meer informatie kun je hun website bezoeken.
Bekijk ook de blog over een leuke patisseriezaak in Utrecht.
Wil je zelf aan de slag in de keuken?Probeer dan het recept uit van Profiterol.

 

Copy link
Powered by Social Snap