Vasileia

Grieks restaurant Dongen

Griekse restaurants in Nederland zijn er in overvloed. Over de meeste ben ik niet heel erg enthousiast. Ze zijn teveel aangepast aan het beeld wat men hier heeft van Griekenland en de Griekse keuken. Gelukkig zijn er steeds meer restaurants waar ik wel heel blij van word. Tijd dus voor een review van plek die jouw bezoek verdient.

Grieks restaurant Vasileia Dongen

In juli dit jaar opende Grieks restaurant Vasileia haar deuren in Dongen. Eigenaresse Litsa wilde een Grieks restaurant openen met authentiek Griekse gerechten. In de keuken staan haar ouders, die in Griekenland ook een eigen restaurant hadden. Doordat de moeder van Litsa geboren en getogen in op Kreta, vind je op de kaart ook veel gerechten met kretenzische invloeden.
Het is een echt familiebedrijf, waar je met open armen wordt ontvangen en je gelijk de Griekse gastvrijheid voelt.

Welke gerechten moet je zeker proeven?

Het leuke aan restaurant Vasileia in Dongen is er veel gerechten op de kaart staan die je in Nederland vrijwel nooit tegenkomt. Ook voor vegetariers en veganisten is er genoeg keuze.
Alles proeven wordt lastig tijdens één bezoek, maar hier een paar gerechten die je zeker geproefd moet hebben:

  • Tigania special, een pannetje met verschillende soorten vlees.
  • Melitzanes saganaki, auberginerolletjes gevuld met kaas in een heerlijke tomatensaus.
  • Manitaria spetsofai, een stoofschotel van paddestoelen en andere groenten.
  • Chirino sto pilino, varkensvlees met een kaas uit de oven.
  • Profiterol, net zoals alle andere desserts huisgemaakt.
  • Salade Vasileia, een gezonde salade met verschillende soorten lekkernijen zoals gedroogde vijgen, noten en druiven met als kers op de taart talagani.

Ook voor de kleintjes genoeg te doen

Restaurant Vasileia in Dongen heeft een enorm terras waar je met goed weer ook buiten kunt genieten van de Griekse specialiteiten.
Voor kinderen is dat extra leuk, want daar staat dus een trampoline en er zijn schommels. Ook heel fijn voor paps en mams uiteraard. 🙂

Vasileia bezoeken

Wil je zelf beleven hoe tof restaurant Vasileia is? Vergeet dan niet te reserveren, want in het weekend zit het eigenlijk altijd vol. Alle gegevens om te reserveren vind je hier op hun website.
Ook vind je restaurant Vasileia op facebook en instagram.

Een extra leuke bijkomstigheid als je gaat eten bij restaurant Vasileia…. Soms spring ik bij in de bediening. Dus als je geluk hebt, word je ook nog eens door mij bediend 🙂

Meer blogs

Op deze website vind je meer blogs. Wil je bijvoorbeeld meer weten over Griekse wijn? Of heb je behoefte aan wat meer Griekenland in je tuin? Je vindt het allemaal op deze site.

Naast deze website geef ik ook regelmatig workshops en heb ik het kookboek Koken met Elefteria, de Griekse keuken thuis geschreven die je hier kunt bestellen.

Copy link
Powered by Social Snap