Griekse wijn

” Griekse wijn dat is echt bocht ” zei een collega tegen me tijdens een personeelsavond. Ik hoor dit weleens vaker en dat vind ik echt ontzettend jammer en geheel onterecht. Deze eerlijke mening van mijn collega deed me triggeren om hem het tegendeel te bewijzen.
“Ik regel een wijnproeverij voor je. Als je van mening verandert vraag je me op je knieen excuses.” Daar stemde de collega mee in.
Vervolgens nam ik contact op met goede vriend Stefanos, sommelier bij Assyrtiko Wine Stories. Of hij een Griekse wijnproeverij wilde verzorgen in ons mooie Tilburg.
“En als je toch deze kant uit komt, zullen we dan gelijk een video maken?”

 

Assytiko Wine Stories

Assyrtiko Wine Stories is de plek waar je moet starten als je overtuigd wil raken van de kwaliteit van Griekse wijn. Stefanos neemt je tijdens een wijnproeverij mee in de historie van de Griekse wijn en laat je kennis maken met verschillende Griekse kwaliteitswijnen. Stefanos organiseert open wijn proeverijen, maar verzorgt ook wijnproeverijen op maat.
Zo verzorgde hij een geweldige proeverij voor mijn collega’s. Ow en mijn collega heeft op zijn knieen excuses gevraagd 🙂 .

Video over Griekse wijn

Voorafgaand aan de workshop doken we het cellarium in van de afdeling Horeca van de Rooi Pannen Tilburg. Hier namen we onder leiding van i13media een video op met een paar van de favoriete Griekse wijnen van Stefanos. Een wijn uit Kreta , een wijn uit Santorini en een wijn uit Florina (Noord-Griekenland). Bekijk de video en raak geinspireerd om net zo enthousiast te raken over Griekse wijn als ik.

 

griekse wijn
griekse wijn

Dankwoord

Er is veel tijd en liefde gestoken in het maken van deze video. Vooral wil ik Ivo en Ad bedanken van i13media voor het maken van deze video. Zonder hun was deze introductie over Griekse wijn niet mogelijk geweest.
Uiteraard wil ik ook Stefanos bedanken die de moeite nam om naar het mooie Brabant af te reizen om zijn liefde voor Griekse wijn over te brengen.
Tenslotte dank voor Pepijn Boer, werkzaam bij de afdeling Horeca van de Rooi Pannen, die ons de prachtige wijnkelder beschikbaar stelde en zorgde voor de meest passende locatie voor de video.

Meer blogs over misvattingen

Naast het verkeerde imago van wijn, bestaan er meer misvattingen. Beluister het interview wat ik op radio 5 of lees het blog over Griekse kofta. 

Copy link
Powered by Social Snap