Iatrou Thasos

Restaurant in Theologos

Wie op Thasos is, moet zeker een bezoek brengen aan het dorpje Theologos. En niet alleen om de pitoreske foto’s die je in dit schattige dorpje kunt schieten, maar vooral om de heerlijke maaltijden die je kunt eten bij het restaurant Iatrou.

Theologos Thasos

Op het eiland Thasos vind je op 200 meter hoogte het dorpje Theologos. Een traditioneel Grieks dorpje met zo’n 800 inwoners. In de zomer houden de bewoners zich voornamelijk bezig met toerisme en in de overige maanden met landbouw en veeteelt.
Het dorp kenmerkt zich door de nauwe straatjes. Als je het dorp inrijdt is er een grote openbare, gratis parkeerplek. Handig is om je auto daar neer te zetten en vervolgens het dorp te voet verder te ontdekken.
In het dorp zie je veel van de typisch macedonische bouwstijl terug en Theologos staat bekend om zijn heerlijke keuken. En dat was ook de reden dat wij dit dorpje deze maand bezochten.

 

Iatrou Thasos

Het dorpje Theologos staat bekend om zijn traditionele keuken. En vooral om zijn vleesgerechten aan het spit. Lam, kontosouvli en kokoretsi. Bestel als je hier bent geen vis. De ober zal je echt vreemd aankijken.
Op aanraden van vrienden kwamen we bij taverna Iatrou. Een van de bekendere restaurants onder de Grieken.
Het restaurant ligt pal aan de weg en is erg ruim. Binnen word je verrast door gezellige traditionele elementen en een balkon met prachtig uitzicht op de berg.
Wat ik nog wel het meest fijne vond aan dit restaurant, was het ongeloofelijk vriendelijke personeel. Niets was ze teveel.
We waren er met een gezelschap van 11 personen,  waaronder 4 kinderen. Ze waren ook zo ontzettend lief en goed met de kinderen. De ober maakte grapjes, over onze lange wenslijst en was erg behulpzaam.

Wat aten we bij Iatrou Thasos?

Je kunt het echt niet maken om vis te eten in dit restaurant. Aan zee eet je vis, in de bergen vlees. Of vegetarisch uiteraard.
Dus we deden wat er van ons verwacht werd. We aten vlees van het spit… onder andere. We kozen voor geitenvlees, lamsvlees en de kinderen wilden speklappen en souvlaki. En er kwamen verschillende bijgerechten op tafel zoals tirokrokettes, bougiourdi, pittige peters, choriatiki, briam en nog veel.
Alles smaakte heerlijk. Iatrou in het dorpje Theologos op Thasos krijgt van ons dus een dikke 10!

 

Bezoeken Iatrou in Theologos op Thasos

Wil je ook de taverna Iatrou bezoeken in Theologos Thasos? Neem dan voor de locatie een kijkje op hun facebook pagina. Het restaurant heeft, zoals meer restaurants in Griekenland geen website.

 Meer tips

Wil je meer tips voor goede restaurants in Griekenland? Lees dan ook de blog David Vegera op Kreta of de recensie van Giannis, mijn lievelingstaverne in Loutraki.

Copy link
Powered by Social Snap