O kynigos

Restaurant in Chortiatis Thessaloniki

Als je vanuit Thessaloniki de bergen inrijdt kom je bij een plaatsje Chortiatis. Deze zomer bezocht ik restaurant o Kynigos. Meer over dit restaurant in deze blog.

Chortiatis Thessaloniki

Op 600 meter hoogte vind je op de berg Chortiati een dorpje met een gelijknamige naam. Chortiatis telt circa 4800 inwoners. Voor Griekse begrippen een vrij groot dorp.
Het dorpje is helaas bekend geworden door een trieste gebeurtenis. Namelijk de moord op 146 inwoners gedurende de Duitse bezetting.
Maar er was een andere reden dat ik een bezoek bracht aan dit prachtige dorp. Mijn neef Tasos beveelde een restaurant aan, O kynigos.

 

kynigos

O kynigos Thessaloniki

Wil je een traditioneel jagersrestaurant uitproberen dan is taverna o Kynigos absoluut de moeite waard. Dit restautant vind je dus in het dorpje Chortiatis. 
Het restaurant serveert tradiotionele Griekse gerechten, maar gericht op de jagerstraditie. 

Het menu van O kynigos

Op het menu vind je vooral veel wild gerechten. Het restaurant heet ook niet voor niets o kynigos wat jager betekent. 
Waar moet je dan aan denken? Hertenstifado, wild zwijn en eend. Daarnaast vind je een ruime keus aan bijgerechten. De bekendere maar ook de streekgerechten zoals Bougiourdi. 
Op de foto’s zie je de de gerechten die wij bestelden: 
– Hertenstifado
– Struisvogel
– hete peper
– Een heerlijke salade
– Gebakken aardappels.
De proties zijn groot en vol van smaak. Ook de ambiance van het restaurant past in het thema. In de winter knettert het haardvuur.
Het restaurant is onwijs populair onder de Grieken uit de regio. Wil je er gaan eten, is het verstandig om te reserveren. 

Eten bij O kynigos

Dit restaurant heeft tot tegenstelling van veel Griekse websites wel een website. Deze kun je hier bekijken. 
Je vindt er ook een videofilmpje van het restaurant.

 Meer tips

Wil je meer tips voor goede restaurants in Thessaloniki? Lees dan ook de blog Mezedolatria of  Review Loupino Thessaloniki – Koken met Elefteria

Copy link
Powered by Social Snap