Mamalouka

Restaurant in Thessaloniki

In het centrum van Thessaloniki, vlakbij de witte toren, vind je een modern restaurant. Een restaurant die een ander restaurant en andere kaart heeft dan je wellicht gewend bent in Griekenland. Grieks is het zeker, maar dan met een twist.

Mamalouka in Thessaloniki

Afgelopen oktober nam mijn vriendin Mirjam mij mee naar een restaurant wat ik nog niet kende. Mamalouka. Het is een groot restaurant vlakbij de boulevard. Het interieur is gezellig en modern. De kaart Grieks, maar met een moderne twist.
We kozen zoals altijd om verschillende gerechten te pakken en dan te delen.

 

 

kynigos

Mamalouka in Thessaloniki

Het was lastig om een keuze te maken tussen alle gerechten. Uiteindelijk kwamen tot de onderstaande gerechten. Een combinatie tussen oude bekende gerechten met een twist en nieuwe onbekende smaken.

Het eten bij Mamalouka

Ik begin maar gelijk bij mijn grote favoriet van de avond. De kadaifi (heel dun slierterig deeg ook wel engelenhaar genoemd) met een vulling van geitenkaas. Afgemaakt met een tomatenjam. Dit gerecht was absoluut goddelijk. Overigens waren dat alles wat we op hebben die avond. Maar dit was het gerecht waar ik het meest van genoten heb.
We bestelden naast de kadaifi met geitenkaas ook de kolokithokeftedes,  tirokafteri, Pastitsada en varkensvlees in filodeeg.
Kolokithokeftedes zijn de courgetteballetjes linksboven op de foto te zien.
Op de middelste foto zie je op het blauwe bord de tirokafteri met daarnaast het vlees in filodeeg. Als derde foto de pastitsada. Het leuke aan de tirokafteri was dat ze hem aan tafel kwamen maken.

Bezoek Mamalouka

Wil je mamalouka zelf bezoeken? Bekijk dan hun site voor contactgegevens.

 

Meer tips voor Thessaloniki

Wil je meer tips voor goede restaurants in Thessaloniki? Lees dan ook de blog  Review Loupino Thessaloniki – Koken met Elefteria

Copy link
Powered by Social Snap